40 mål för LSK damer

Sport19 februari 2019 kl 04.08

LSK Damer tog emot Täby HBK på Gångsätrahallen i lördags. Täby sökte revansch efter att LSK hade slagit dem med bara ett mål, 24-25, i november.
 
Spelet startade på ett mycket snabbt tempo, där LSK byggde en tidig ledning på 10-4, däribland fem mål från Andrea Tjernberg som inte spelade i föregående match mot Täby.
 
Halvtidsresultatet blev 16-12 och andra halvan startade långsammare, med båda lagen kämpande för att göra mål. Efter 6 minuter gjorde Izabella Senchai ett utmärkt mål, vilket signalerade början på festen för hemmapubliken. LSK fortsatte med att göra 23 mål under de närmaste 23 minuterna, och matchen slutade hela 40-24. Andrea Tjernberg var skyttedrottning med 13 mål och kapten Ella Abelson gjorde 10 poäng.
 
LSK Damer ligger på tredje plats i serien med 21 poäng, efter Alfta på 31 poäng och Uppsala med 30. Med endast fyra matcher kvar, är andra platsen nu omöjlig att nå, men att sluta på tredje plats, är inte omöjligt, vilket skulle vara en utmärkt prestation för det här unga laget. Deras nästa match är söndag 24 februari mot Bollstanäs HK på Smedsgärdshallen kl 14.00.
 
LSK Herrar som inte spelade förra helgen ligger också på tredje plats i serien. För dem skulle detta vara tillräckligt för att kvalificera sig för kvalet, med två poäng mer och en bättre målskillnad än den fjärdeplacerade Gimonäs Umeå IF. Faktum är att kommande helg är väldigt viktig när LSK möter Gimonäs i Gångsätrahallen på lördag kl 17.15.
 

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *