Nu startar ÄT UTE PÅ LIDINGÖ

Näringsliv10 mars 2023 kl 11.301

Ät ute på Lidingö är en artikelserie om alla restauranger och caféer på ön.

Lidingö Näringsliv kommer att skriva en kortare presentation av alla matställen på ön. Serien är gjord i samverkan med restauranger och caféer på Lidingö, Lidingö Visit, Lidingös lokala Anslagstavla och Lidingö Nyheter. Lidingö Nyheter kommer att publicera inläggen från Lidingö Näringsliv med någon dags fördröjning.

Syftet är att ge all Lidingöbor en snabb orientering av det stora utbudet av restauranger och caféer som finns på ön och för restaurangbesök eller köpa take-away, Nu när det är lågkonjunktur – det är många som har det svårt.

Lidingö har över 70 matställen/caféer och vi kommer att presentera minst en per dag.

Loggan - ÄT UTE PÅ LIDINGÖ – har vi fått från Patrik Gadelius på Näsets Krog som samlat ett antal restauranger och gör en informationskampanj i sociala media i syfte att slå ett slag för att äta ute på ön eller köpa take-away. Mitti Lidingö, Lvision och Lidingö Stad kommer också att göra relaterade informationsaktiviteter.

Så här skriver Patrik på sin Facebook-sida:

"Vi är ett stort och entusiastiskt gäng som dagligen förser Lidingöbor med service i form av avhämtning, möten, födelsedagsmiddagar, hemkörning, skratt, tjejkvällar, matkassar, att få i era barn energi mellan träningar och kanske en och annan öl till kompisgänget.

Vi har precis som ni under 2022 sett elpriser gått upp kraftigt, samt oproportionella ökningar av råvaror där även dyrare transporter ska in i kalkylen också. Många har dessutom gjort investeringar de senaste åren med ökade kapitalkostnader som resultat. Det verkar dessutom inte som att 2023 blir bättre.

Vi vill därför samla oss tillsammans med er Lidingöbor och slå ett slag för att äta ute på ön. Många av oss krögare på Lidingö är också Lidingöbor och vi brinner för att vi ska kunna behålla alla härliga koncept som kan erbjuda prisvärd mat med hög kvalité. Om vi fortsätter att köpa take-away och besöka etablissemangen hjälper vi oss själva att fortsatt kunna få den fina service och det stora utbud som vi alla önskar."

Gå in på www.visitlidingo.se så hittar du en lista på alla restauranger/caféer på ön.
Gå in på https://www.lidingonaringsliv.se/category/foretagsartiklar/

Kommentarer

  1. Vilket bra initiativ. kul! Välkomna till oss på Bosön!
    Mvh
    Bennie Gillberg
    Destinationschef Bosön hotell och restaurang

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *