Vikings i alltvåan!

Bild från tidigare match. Foto: Jonas von Hofsten
Sport26 november 2022 kl 10.00

Visst målet var att nå Alltvåan, men det var långt ifrån givet när två omgångar av grundserien återstod. Då tog laget sig samman och VANN de två avslutande kamperna.

3-1 mot Iron följdes upp med en viljeseger med 5-4 (1-2)(1-1)(3-1) skott 26-23 mot Spånga.

Det var en tuff och jämn match. Just en sådan som det ska vara när det ska avgöras. Kampen var mer framträdande än skönspelet.

Att det rörde sig om mer vilja än finess märktes också på hur målen kom till – och matchförloppet. Spånga tog ledningen efter 5:53, och fick dessutom ett power play, men si då växte hornen på Vikingarna och i numerärt underläge kvitterade Loke Beckman (4) i friläge efter en strålande djupledspassning av Jocke Lundh!  Men Spånga hade mer att komma med. Tog ledningen på nytt (17:23) i power play.

Nog kunde Spångas 3-1 (33:47) också i power play knäckt många lag, och eftersom det var på en 2+2 minuters utvisning fanns det tid kvar i numerärt överläge – men dagens kämpar i Lidingö gav sig inte! Utan reducerade än en gång i underläge i antal mannar! Gustav Dahlstedt (6) gjorde matchen bästa individuella prestation när han gjorde 2-3 (34:37). ”Gurra” fick pucken i mittzon av Loke Beckman. Lurade en motståndare (minst) och åkandes på en skridsko kunde han fri med målvakten lirka upp pucken i krysset! Strålande! Lidingös fjärde mål i så kallad short handed!

Inledningen av tredje perioden blev perfekt för hemmalaget. 50 sekunder in i den så kvitterade Jocke Lundh (2) efter ett skott i stolpen(?) av Marcus von Sydow. Knappt två minuter senare blev det 4-3 (42:28) när Adnan Mlivic (2) fick en härlig flippassning från Kalle Kinch som Adnan satt vid bortre stolpen och in.   

Nu var matchen vänd?     

Icke!             

På nytt fick Spånga spel i numerärt överläge och utnyttjade det snyggt och gjorde 4-4 (48:47). Minst två poäng var ju kravet inför matchen om Alltvåan skulle nås eftersom Tierp ledde klart i sin match.  Det blev tre poäng!

56:02 var det Lidingös tur att få power play, och ett snyggt uppspel från Kalle Kinch och Marcus von Sydow resulterade i läge för Viktor Fälth (7) att med ett lågt skott göra 5-4! Protester från Spånga eftersom målet var ur position. Men eftersom det var deras målvakt som flyttade på målet och pucken hade gått i mål om kassen stått kvar, så tog domaren beslutet att målet ska godkännas.

Det blev nervösa knappa fyra slutminuter, men någon riktig chans skapade inte Spånga och Lidingö är i ALLTVÅAN!

Vill ge en ros till Axel Backman som hade den otacksamma uppgiften att göra sin första match för säsongen i ett så viktigt läge. Han ersatte Gustaf Grut (sjuk) på ett bra sätt!

Åter så gjorde samtliga lidingöspelare en fin insats och visade än en gång att ni kan om ni vill tillräckligt mycket. Visst syntes att några av er varit krassliga och av den anledningen kan ännu bättre. Viljan fanns hos er och med hjälp av den avgörs jämna matcher.  

Laget utsåg Marcus von Sydow till matchens lirare – och det är bara att hålla med. Övriga fem backar höll också bra nivå.

Våra speedkulor Loke Beckman och Ross Jaldung gör massor av nytta och bara Jocke Lundh lär sig att teka blir han ännu bättre. Men vad klok han är på isen!

Lee-Friberg-Mlivic är lagets kamplina – som de ligger i!

Nu är det alltså Alltvåan som gäller med start den 6 december. Förutom de fyra lagen från vår serie heter våra motståndare också Nacka, Haninge, IFK Tumba och Flemingsberg.

Om du tror på möjligheten att vinna, så kan du. Tro är nödvändig för seger!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *