32 % fler coronafall på Lidingö

Lidingö1 april 2021 kl 18.30

Den senaste veckan har 235 nya bekräftade fall av covid-19 rapporterats på Lidingö kommun. Det är en klar uppgång jämfört med den föregående veckan (+57 fall), eller 32 procents ökning.

Sett till befolkningen har Lidingö haft 490 nya fall per 100 000 invånare, under den senaste veckan.  Jämfört med resten av landet är det här en förhållandevis hög nivå.

Totalt har 4 484 personer i Lidingö fått sin första vaccindos fram till vecka tolv, enligt Nationella vaccinationsregistret. 

Det innebär att 12,2 procent av den vuxna befolkningen fått minst en dos. 

Det är en lägre andel än de flesta andra kommuner.I hela Stockholms län har 188 833 doser getts ut fram till vecka tolv, vilket motsvarar 10,1 procent av den vuxna befolkningen.

Under vecka 12 rapporterade Stockholms län att endast tre personer avlidit med coronavirus (notera att statistiken över dödsfall är också på regionnivå). Alltså sjunker dödstalen, samtidigt som smittan ökar. Newsworthy sammanställer varje vecka en rapport om coronaviruset och vaccinering i Sverige, kommun för kommun och län för län, baserat på statistik från Folkhälsomyndigheten.  

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *