24 timmar löpning (eller mer) i helgen

Sport18 oktober 2019 kl 05.58

På lördag och framåt arrangeras ett lopp med start och varvning vid Breviksbadet. Loppet är ett så kallat Backyard Ultra.

Välkommen att springa ett alldeles nytt backyard-lopp på Lidingö. Banan kommer gå motsols runt den Kottlasjön, som kommer vara iklädd en färggrann höstskrud, med en avstickare upp på Långängen, som de flesta som sprungit Lidingöloppet känner till, samt en liten loop till med några extra höjdmeter som kommer kännas extra välkomna efter ett antal varv.

Så här går ett backyard till: Vid varje jämn timme startar löparna tillsammans på ett nytt varv på 6,7 km. Springer du snabbt blir det jobbigare, men du får mer tid att vila innan nästa varv börjar. Sedan fortsätter du så fram tills att du inte orkar mer eller bara lessnar. Efter 24 timmar har du sprungit 100 miles (161 km). Tävlingen fortsätter tills det finns en endast en löpare kvar. Vi följer de regler som finns här: http://backyardultra.com/rules/

Start: 19 oktober 09:00
Var: Start och varvning är vid Breviksbadet på Lidingö. Där finns en del parkeringar, men det är mycket lätt att ta sig till starten med Lidingöbanan avstigning vid hållplats Brevik.
Bansträckning: Här kan du titta på och ladda ner vår fina bana.
Varvningsområdet: Varje deltagare kommer ha plats för en race-låda med egen energi och extrakläder i ett tält vid varvningen. På natten kommer pannlampa behövas, ta med extra batterier. Plats för stolar med mera i mån om plats finns på gräsmatta mot Breviksbadet.
Nedskräpning: Vi har nolltolerans på nedskräpning vid varvningsområdet samt längs banan. Säckar för skräp finns vid varvningstältet.
Mat: det kommer finnas en food truck på plats så att publik köpa mat om de blir sugna. Löpare kan naturligtvis också köpa om de inte vill ha/lessnar på den näring vi bjuder på i depån.

Magnus Näsmark, Magnus Villson och Nisse Larsson

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *