Unga företagare ställde upp i Draknästet

UF-företaget ReScent UF: Clara Kvellsten Stubbs, Anja Harting, Hedda Zingmark, Stephanie Jacobsson Gogoll. Draknäste från Lidingö Rotary Milles: Robbie Bergqvist, Erik Alteryd, Helena Klangemo och Anders Öberg.
Näringsliv19 oktober 2021 kl 05.19

Tisdagen den 12 oktober genomfördes ett så kallat Draknäste för Hersbys UF-företag i Lidingö stadshus. Eleverna hade i uppdrag att på fem minuter ”pitcha” sin affärsidé för drakarna på ett övertygande sätt. Därefter fick de värdefull feedback från juryn, som de kan ha nytta av på sin fortsatta entreprenörsresa.

­– Vi tycker att Draknästet var spännande och kul. Vi fick många bra tips som vi kommer att ta med oss under resten av året. Det var jättebra att få sitta emot en oberoende panel som kunde ställa frågor som vi själva inte hade tänkt på. De hjälpte oss att klargöra vad vi bör lägga fokus på, men också vad vi bör undvika, säger Hedda Zingmark, vd för ReScent UF.

För att kunna genomföra Draknästet samarbetar Hersby gymnasium med Rotaryklubben Lidingö Milles som ställer upp som jury. De totalt 12 jurymedlemmarna har alla olika erfarenheter från näringsliv och företagande.

­– Vi hade hört talas om att andra UF-skolor hade Draknästen och när vi blev kontaktade av Rotary Milles 2016 gav vi det som förslag och de nappade direkt. Att eleverna får presentera sin affärsidé i skarpt läge så här tidigt på UF-året är jättebra. De får med sig många tips och råd kring vad de behöver tänka på under sin fortsatta UF-resa, säger Monika Öman, UF-lärare på Hersby gymnasium.

Rotary Lidingö Milles kommer att dela ut tre priser för bästa pitch på Hersbys entreprenörsmässa som äger rum den 9 december i Lidingö stadshus entréhall.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *