2022 års motionspokal avgjord

Gruppen Yngre Gubbar med totalsegraren Thomas Holmgren i mitten Längst till höger badmintonsegraren Daniel Hanngren.
Sport22 november 2022 kl 04.191

Efter två års ofrivilligt uppehåll med anledning av Coronarestriktionerna kunde den anrika tävlingen genomföras i år, startåret var 1966. Visserligen med 20-30 % färre deltagare i de olika klasserna i likhet med övriga sportaktiviteter.

Efter det att den tionde tävlingen för året avgjorts, badminton, i Käppala skola var segrarna klara.

Ladies yngre med totalsegraren för 14:e gången Annica Sandström till höger. Rebecca Dieden till vänster segrare i klassen.

I den yngsta Ladiesklassen kunde Annica Sandström nu ta sin 14:e totalseger. Kerstin Lindström i den äldre klassen vann sin första, liksom Eva Lindblad-Holst bland veteranerna. Som vanligt vann Gerda Woxén sin klass och har under 19 år segrat i alla de fyra klasser som finns i Ladies Cup, nu i Ladies Äldre Veteraner och även seger i den avslutande grenen.

Rolf Söderbäck både delad totalsegrare i veteranklassen och segrare i badminton.

I Gubbarnas yngsta klass blev det debutseger för Thomas Holmberg medan Johan Zethrin i den äldre tog sin sjunde totalseger. I Gubbarnas Veteranklass kunde den förre segraren Rolf Söderbäck och Arne Landström inte skiljas åt utan fick dela på segern, men i badmintongrenen var Rolf bäst i klassen. Bosse Rosenholm slutligen triumferade i den äldsta veteranklassen och vann även i den avslutande grenen.

Årsmöte och prisutdelning på annorlunda vis
Nu återstår årsmöte och prisutdelning, vilket i år blir på ett annorlunda sätt då det kommer att äga rum i Lidingö Stadsbiblioteks stora breda trappa, helt offentligt från klockan 12.30 lördagen den 26 november. Inleds med visning av deltagarutrustning i övre delen av trappan och visning av verksamheten i ett 150 bilder långt bildspel och informationsblad om Motionpokalens verksamhet. Från klockan 13 årsmöte på samma plats för att runt 14.15 dela ut samtliga vandringspris, uppställda till allmänt beskådande. Några med anor från tävlingens början, ett från 1906, kanske Lidingös just nu äldsta. Alla med årtal och namnen på årens segrare.     

Motionspokalens samtliga vandringspris med samtliga totalsegrares namn ingraverade från respektive startår, det tidigaste från 1966 och det äldsta priset har anor från 1906 med en speciell historisk bakgrund.

Kommentarer

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *