2019 års Motionspokal avgjord

Klassen Gubbar Veteraner med totalsegraren och segraren i badminton Rolf Söderbäck längst till vänster.
Sport14 november 2019 kl 06.04

Inför Motionspokalens sista gren badminton var slutställningen avgjord endast i två klasser: Annica Sandström i Ladies Yngre (LY) och Gerda Woxén Ladies Veteraner (LV) var båda klara segrare med åtta respektive nio grensegrar. Annica är nu uppe i totalt 13 och Gerda i 18 segrar.

I klasserna Gubbar Yngre (GY) vann debutanten Klas Berggren. Björn Pellbäck i Gubbar Äldre (GÄ) vann för första gången, utan att vinna en enda gren, men tack vare fyra andraplatser. Även Rolf Söderbäck i Gubbar Veteraner (GV) blev segrare för första gången. Eugen Rönnqvist i Gubbar Äldre Veteraner (GÄV) tog hem klassegern för fjärde gången. Slutligen i de två kvarvarande klasserna, Ladies Äldre (GÄ) och Ladies Äldre Veteraner (LÄV) var det två vana segrare, nämligen Eva Rustner Eklann och Anna Lamm.   

Björn Pellbäck segrare totalt i GÄ
Eva Forsbom 2:a i badminton LÄ

Totalt spelades det 80 badmintonmatcher under helgen på sex banor i Käppala skola för att få fram de slutliga segrarna.

Under året har 96 personer deltagit i någon gren och av dessa har 48 vunnit minst en av de elva ingående grenarna.

Efter att årsmöte och prisutdelning klarats av, startar Motionspokalen med 2020 års första gren skridsko på Östermalms idrottsplats i januari och därefter de följande tio grenarna med i princip en gren per månad.

Liksom de tidigare två åren kommer helt nya deltagare att få möjligheten att vara med och helt gratis pröva på ett år. Enda kravet är att man har en anknytning till och att fylla 35 år under året eller vara äldre. För mer information se motionspokalen.com 

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *