2 000 biobesökare på en helg

Utomhusbio i Larsberg. Foto: Hans Alm
Kultur4 september 2022 kl 04.14

Sista helgen i augusti kom totalt 2 000 biobesökare i alla åldrar till den populära utomhusbion i Larsberg. Hållbarhet stod i fokus. En av årets nyheter var cykelgarderoben för gratis och säker cykelförvaring under filmvisningarna.

Efter förra årets succé satsade arrangörerna, Lidingö stad och fastighetsbolaget John Mattson, i år ännu mer på att skapa trivsel och ge besökarna en unik bioupplevelse i grässlänten ner mot vattnet i Larsberg.

– Responsen vi har fått efter helgens utomhusbio har varit jättebra, folk är tacksamma och glada över att bion arrangeras och hoppas den kommer tillbaka nästa år igen. Det är ett jättefint kvitto på att vi har lyckats, säger Dejan Grabus, prokjektledare Lidingö stad.

Utöver flera filmvisningar för alla åldrar under dagtid, visades på lördagskvällen en film riktad till äldre ungdomar och vuxna, vilket var nytt för i år. Hampus Järlö, 17 år, var en av många ungdomar som kom tillsammans med kompisar för att se kvällsfilmen Joker.

– Det är första gången jag är på utomhusbio och jag blev lockad när jag läste om att kolla på film i mörkret under stjärnorna. Det lät häftigt och spännande och det är mysigt att sitta tillsammans med så många andra, det skapar gemenskap. Jag tycker att det är jättebra att man ordnar det här så ungdomar har något att göra, säger Hampus Järlö.

Hampus Järlö, en av många ungdomar som besökte utomhusbion i Larsberg. Foto: Hans Alm

Miljöarbetet är förstås viktigt för arrangörerna. En nyhet i år var att biobesökarna uppmanades att ta cykeln till området och erbjöds där en cykelgarderob för gratis och säker cykelförvaring under hela besöket. Dessutom var all el som användes miljömärkt, en gedigen miljöstation för sopsortering fanns på området och mataktörerna använde lokala produkter och råvaror och hade krav på sig att effektivisera sina transporter.

– Vi är glada att så många av våra besökare tog cykeln och använde vår cykelgarderob. Dels är det så klart en fördel för miljön, men det skapade också bättre plats i grässlänten, vilket var uppskattat bland våra besökare, säger Dejan Grabus.

Utomhusbion i Larsberg bygger på ett flerårigt samarbete mellan Lidingö stad och John Mattson och det här var femte gången som den populära utomhusbion arrangerades.

– Som fastighetsägare tar vi inte bara ansvar för våra hus och hyresgäster utan också för livet mellan husen och området i stort. Den här typen av mötesplatser stärker gemenskapen, skapar ett mer levande område och bidrar till ökad trivsel och trygghet. Vi och Lidingö stad ser gemensamma fördelar med ett sådant här arrangemang och tack vare ett bra samarbete är det möjligt att genomföra. Det känns riktigt roligt att så många kom och trivdes, säger Mari Edberg, kommunikationschef John Mattson.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *