Verksamheter stängs tillfälligt

Bilden är från Ögruppens butik Foto: Erik Ehrlemark.
Lidingö5 november 2020 kl 04.51

Med anledning av Folkhälsomyndighetens skärpta restriktioner har staden beslutat att från den 3 november stänga delar av omsorgsverksamheten. Stängningen gäller till och med den 17 november men kan komma att förlängas.

Verksamheterna, som genom ett så kallat ordförandebeslut i omsorgs- och socialnämnden, beslutats stänga tillfälligt är inom den dagliga verksamheten och erbjuder sysselsättning för alla typer av funktionsnedsättning. Även andra verksamheter inom socialpsykiatrin, som Ciceronen, Alfa, Delta, och som vänder sig till både unga och äldre, påverkas av beslutet. Också den verksamhet för personer under 65 år som öppnades i mindre skala på Mötesplatsen kommer nu att stängas till och med den 17 november.

- Det är väldigt tråkigt att behöva ta det här beslutet att stänga verksamheter för de som verkligen behöver aktivitet och social samvaro. Men just nu befinner sig spridningen av pandemin i ett kritiskt skede och det är av största betydelse att vi alla hjälps åt för att vända utvecklingen. Vi bedömer att stängningen är den rimliga åtgärden i detta läge, säger Birgitta Sköld (LP), ordförande i omsorgs- och socialnämnden.

Möten som kan ske digitalt kan fortsatt genomföras inom alla förvaltningens verksamheter. Inom andra områden kommer enbart nödvändiga besök att genomföras för att kunna upprätthålla stadens lagstadgade uppdrag.

Undantagna från den tillfälliga nedstängningen är:

  • Fixartjänsten för att handla mat mm
  • Syn och Hörsel-instruktör
  • Dagverksamheten för äldre - mobila hembesök.
  • Utomhusaktiviteterna kommer fortsatt att genomföras

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *