Pyrolaparken får en ansiktslyftning

Lidingö31 mars 2019 kl 07.03

Nu rustar staden parken. Det är parkytan vid Pyrolavägen 11 som ska få en ansiktslyftning med nya växter, plattor och sittgrupper. Tanken är att parken ska bli vackrare och mer lättillgänglig.

I arbetet ingår att plantera en häck, blommande buskar, perenner och lökväxter samt några nya träd. Vi byter också ut sittgrupperna, tar bort sandlådan och lägger nya markplattor. För att göra parken till en vackrare plats planteras olika växter som blommar växelvis under hela växtsäsongen. Om allt går enligt planerna så kommer arbetet vara klart till sommaren.

Det fina trädet som står i mitten kommer att stå kvar, men all annan växtlighet byts ut. Målet är att det ska bli en plats för alla. Här ska man kunna sitta ensam och njuta eller träffa andra. Ytan kommer också att bli mer lättillgänglig, även för de med funktionsvariationer. Framkomligheten kan påverkas en del under tiden som arbetet pågår. Lidingö Trädgårdscenter är entreprenör för jobbet.

Visste du att: Pyrolavägen har fått sitt namn från växten pyrola som är en ljungväxt? Det är en flerårig kal ört som är vintergrön och blommar i vitt, grönt eller rosa. Den växer vilt i norra tempererade regionen och söderut till norra Sumatra.

Lidingö stad

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *