13-åring rånad i Högberga

Lidingö18 februari 2020 kl 07.151

En 13 år gammal pojke blev nersparkad bakifrån av ett antal killar när han var på väg hem från Högberga station. Gärningsmännen stal ryggsäcken med skoldatorn och träningskläder. Polisanmälan är gjord och 20 min efter rånet var polisen på plats hos familjen och pratade med pojken. Detta skriver pappan på facebooksidan Lidingös Anslagstavla.

Kommentarer

  1. Medan politikerna bråkar om simhallen,centrum och ”Canadatomten” och andra bostadsprojekt gör man ingenting åt att tryggheten hotas. Vi drabbas alltmer av samma brottslighet som andra förorter men våra lokalpolitiker lägger ingen kraft på att ställa ultimatum beträffande de områdespoliser som Rikspolischefen nu tvingas införa brett även i kommuner med låg brottslighet.

    Tryggare Sverige har nu brottsoffervecka och utfrågningen av politiker i måndags ligger på SVT Forum. TS kräver 3000 fredade områdespoliser och i SVD i förrgår krävde bl.a. polisförbundet att de områdespoliser som utlovades i omorganisationen 2015 nu skall införas oavsett satsningarna på gängkrigen.

    Lidingö Kommun lovade att förstärka med ordningsvakter och väktare i avsaknad av polis men detta har vi inte sett någonting av. Klotter, skadegörelse och senast krossade busskurar och unga som gör bostadsinbrott överlåter man åt polis. Dessa brott kommer man inte åt utan polis med lokal förankring-områdespolis.

    Kommunpolisen har liksom kommunalråden och säkerhetschefen inte offentliggjort att vi har lovats områdespoliser men uppenbarligen skjuts detta fram hela tiden. Nu ser vi hur ungdomar och barns brott uppenbarligen är utom kontroll !

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *