11 000 kr i idrottsstipendier

Från v. Albert Saar, tennis, Axel Gustavsson, simning, Stella Iwefors, lilla Lidingöloppet, Nike Isaksson, IFK Lidingö friidrott och Karl Ottfalk, lilla Lidingöloppet. Saknas Josefine Jerner, friidrott
Sport11 maj 2022 kl 03.56

IFK Lidingö Veteranklubb delade förra onsdagskvällen ut stipendier till sex lovande idrottsungdomar vid en samling i Ansgarskyrkan. Den här ceremonin skulle ha varit i december i fjol i samband med Veteranklubbens årliga luciaavslutning, men fick skjutas upp på grund av Folkhälsomyndighetens restriktioner kring Covid 19-pandemin.

Sex pristagare var nominerade och mottog sina stipendier. Först de två yngsta Lidingöloppsungdomarna Stella Iwefors, trea i klass F7 och Karl Ottfalk, som var framme för femte gången. I år som segrare i P17. Båda får 1000 kr skänkta av Lidingöloppet.

Det äldsta priset, döpt till Lidingö-Lasse uppmuntringspris efter den forna löparstjärnan Lars Larsson med meriter som Europasegrare på 3000 m hinder i Paris år 1938 och OS-sexa på samma distans i Berlin 1936. Stipendiet på 2500 kronor gick till Nike Isaksson, en lovande medeldistanslöpare i IFK Lidingö.

Nike är nominerad av IFK Lidingö friidrottssektion.

Ur Göcke Kåremos stipendiefond delades ut två stipendier på vardera 2 000 kronor. Det här stipendiet kan sökas av alla ungdomar i Lidingös idrottsföreningar för ungdom mellan 14-18 år.  Mottagare är Axel Gustavsson, 16 år och simmare i IFK Lidingö Simklubb. Han rankas som en av landets fem bästa simmare i sin åldersgrupp. Det andra priset gick till Albert Saar, 17 år, Lidingö Tennisklubb, en av landets främsta tennisjuniorer som försöker slå sig fram i eliten. Nominerad av chefstränare Fabio Mizzon.

Slutligen ett stipendium ur Gösta Björklunds Minnesfond, ett stipendium som kan söks av en skidåkare eller löpare inom IFK Lidingös två specialklubbar. I år gick stipendiet på 2 500 kronor till Josefine Jerner, IFK Lidingö friidrott, som tyvärr var sjuk och inte kunde närvara. Hon är en av  kommande unga löpartjejerna i klubben med 800 meter som specialdistans och får sitt stipendium vid ett senare tillfälle.

Josefine är nominerad av sin tränare Janne Åkerblom, IFK Lidingö friidrott.

Lars G Lindström, Ordförande IFK Lidingö Veteranklubb

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *