NÄRA OCH EN BIT FRAMÅT!

Sport21 februari 2019 kl 07.07

Lidingö föll med den äran i matchen mot Gnesta. Foto: Jonas von Hofsten
Lidingö föll med den äran i matchen mot Gnesta. Foto: Jonas von Hofsten

Visst, Gnesta är ett bättre lag än Lidingö, men stolpe in och ut avgjorde ändå mötet i straffläggning! Lidingö föll med 4-5 (1-3)(1-1)(2-0)(0-0)(0-1) skott: 16-41.

Lidingö stod upp bra matchen igenom och ska framför allt harangeras för spelet i numerärt underläge. Gnesta är seriens klart bästa lag i power play och har 37% gjorda mål i den spelformen. En siffra som är minst sagt fenomenal!

Den enda statistiska uppgiften som Lidingö är bättre i än Gnesta är just spel i numerärt underläge där Vikingarna har cirka 80% mot 77% för Gnesta. Och det var också tack vare bra spel i numererärt underläge. som Lidingö kunde bjuda motstånd denna kväll.

För trots att Gnesta spelade 5 mot 3 i cirka 1:30 kunde de inte överlista Gustav Pielbusch, som spelade strålande i andra och tredje perioden + förlängningen.

Visst, Gnesta har redan vunnit serien och hade bara ett mål – att förbli obesegrade. Hemmakillarna hade mer att kämpa för – chansen att få spela kval till kvalserien.
Tack vare en bra lagmoral så finns fortfarande en lite möjlighet. Tror att det var det som gav viljan att komma tillbaka från underläge med dels 1-3 och dels 2-4.

Slarv i egen zon och dålig täckning gav Gnesta ledningen efter 9:38 på en styrning, men Lidingö kontrade in 1-1 (12:39) i ett fint anfall där till slut Gustav Dahlstedt snyggt frispelade Henrik Grönlund (8) som la in pucken i öppet mål.

Tyvärr gjorde Gnesta både 1-2 (17:33) och 1-3 (18:09) och visst såg det mörkt ut i det läget. För många utvisningar (och några tveksamma) gjorde att Gnesta pressade långa stunder, men tack vare uppoffrande spel i egen zon blev det inga bortamål, men ett för Lidingö i andra perioden.

2-3 (36:46) gjorde Elliot Almqvist (13) på ett bra skott och det var Jacob Paganderth som tack vare bra checking kunde servera Elliot pucken. Strax efter att Lidingö klarat av ytterligare en utvisning i andra periodens slutskede så kunde Gnesta ändå göra 2-4 (39:25).

Trodde att det ganska hårda tempot skulle gynna Gnesta i tredje perioden, men det var Lidingös bästa  del av matchen och det var inte långt borta att det hade blivit seger!

Gustav Dahlstedts (18) fina mål till 3-4 (ass Paganderth) efter 46:42 betydde att nerven i matchen steg och när Kalle Kinch från blå linjen sköt 4-4 (58:15) (ass Fredrik Klasenius och Dahlstedt) var ett segermål mycket nära.

Mållös förlängning och straffavgörande. Där var Gnesta bäst, och medan Lidingö sköt stolpe ut avgjorde stolpe in för Gnesta.

Chansen till kval finns kvar men då krävs segrar mot Östervåla (B) på fredag och mot Spånga (H) kommande tisdag. Samtidigt måste Älta förlora (H) mot SPAIF imorgon och (B) mot Gnesta och Östervåla (H). Eller ta högst två poäng i den trippeln. Ormsta är också med i kampen om kvalplatsen och har SPAIF (B) och Gnesta(H). Ormsta ska ta högst fem poäng för att Lidingö ska passera OM Vikingarna vinner sina matcher!

Värre under har skett!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *