En av de största

Foto: Bengt Jansson
Lidingö3 augusti 2019 kl 07.58

Norwegian Getaway är ett ett av de större kryssningsfartygen som anlöper Stockholm. Längden är 326 meter och djupgåendet 8,6 meter. Den är 44 meter bred och 54 meter hög. Det byggdes av Meyer Werft i Papenburg, Tyskland och levererades den 10 januari 2014 till Norwegian Cruise Line. Vid tidpunkten för dopet var det världens nionde största kryssningsfartyg med en passagerarkapacitet på 3 969 och en besättning på 1 640.

Norwegian Getaway utanför Breviks hamn. Foto: Bengt Jansson

Underhållning ombord på fartyget inkluderar "Illusionarium", en nöjesplats som ägnas åt magiföreställningar. Den inkluderar också en videokupol på 9 meter. Vattenparken har fem rutschbanor, inklusive två fristående droppar och två vridrutschbanor placerade sida vid sida i en spiral.

Båten är så stor så att bara halva fick plats på bilden... Foto: Bengt Jansson

Getaway tillbringar sommaren 2019 med utgångspunkt från Köpenhamn och gör enbart skandinaviska kryssningar. Hösten 2019 kommer Getaway till sin nya hemmahamn, New Orleans, där den kommer att göra olika längre kryssningar i Karibien. I april 2020 kommer Getaway att korsa Atlanten igen och börja kryssningar från Medelhavet med utgångspunkt från Rom.