Svensk sommar vid bron

Bilden illustrerar veckans väder. Under onsdagen är ytterligare 60 meter räls lagda. Gjutningen av de första 60 meterna avslutas i bildens nederkant. Rälsen är helsvetsade, och sammanfogningen syns tydligt (den blanka slipytan). Formen till lådan för EST-kablar (el-,signal-,tele-) syns till höger om rälsen. Gula rör för kablar korsar under rälsen i bildens mitt.
Lilla Lidingöbron12 juli 2022 kl 03.44

Den första juliveckan bjöd på skiftande väder. En del varm sol, fuktig luft, ofta mulet och kraftiga regnskurar emellanåt. Vissa arbeten behövde man skydda från regnet. Kroppen kunde bli blöt både utifrån och inifrån. Broarbetet fortsatte planenligt.

Dagen innan. Rälsen till höger mäts in noggrant. Med bultdragaren skruvas rälen upp eller ned. Rälsen till vänster är sammansvetsade (men ännu inte fixerade!). Intill de fastgjutna rälsen i bakgrunden...

 ...monteras form för termitsvetsning (se reportage https://www.lidingonyheter.se/tant-var-det-har-3/). Spåren ska sammanfogas med de redan fastgjutna spåren.

Rälsen täcks med plast, och fredag morgon gjuts sliprarna fast. På andra sidan mittbarriären...

...börjar man samtidigt fästa tätskiktsmembranet. Dagen innan har det regnat kraftigt. Men på kvällen blev det uppehåll och man passade då på att lägga två lager epoxi från klockan 17 till fredag morgon klockan 01. Nu skiner solen...

...men mitt på dagen börjar skyfallen igen. Ingen fara för gjutningen, den är inplastad och behöver vattnas. Men läggning av tätskiktet får anstå.

Arbetet på spårbron fortsätter. Här monteras stag till en del av vingens formstöd.

Formstödet sänks ned till sin plats. I tråget fortsätter armering av den kraftiga väggen mot övergångskonstruktionen vid brogrenen...

...och för att kunna arbeta bättre med den komplicerade väggen (armering, infästning av don till vajer för spännarmering), så täcker man ett parti med presenningar så snart regnet närmar sig.

Montering av de speciella kantbalkarna fortsätter på gc-bron. I bakgrunden skymtar man...

...pågående arbeten med kantbalkar på huvudbrons sydsida. Här är det viktigt, att hålla samma takt som rälsläggarna. Minst 60 meter per vecka.

Och under lördagen har man hunnit så här långt. Det fattas inte mycket, innan man möter de kantbalkar som monterats från Ropstenshållet.

Vid Islinge hamnväg är formen snart klar för anslutningen av landfästet till gc-bron via en övergångskonstruktion. Den triangelformade ytan gjuts under veckan.

Vid landfästets andra ände byggs också form. Notera hur man löser formskalets olika stöd. Regnskyddet behövs ofta...

...även om solen lyser då och då. Det är ett trångt utrymme att arbeta i.

Man arbetar även på lördagar (med reducerad styrka). Kantbalkar monteras. I fonden skymtas de första 60 meterna räls frilagda och därefter ytterligare 60 meter under plast.

Lördagens vy kring brogrenen. 

Text och foto: Bo Vading
bovading@msn.com
Alla artiklar av Bo

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *